Lav en blog

Valg af domæne og webhotel

Når du har besluttet dig for at oprette en blog og fundet det helt rigtige navn, så skal du have et domæne og et webhotel. I Danmark er de mest kendte webhoteller Unoeuro.com, One.com og Dandomain.dk. Unoeuro.com er det billigste af de tre på årsbasis med en pris på omkring 335 kr. inklusiv oprettelse, og her får du 5.000 MB lagerplads og ubegrænset trafik. Hos Unoeuro kan du anvende alle kendte CMS-systemer – og ikke kun WordPress. One.com tilbyder dig 15000 MB lagerplads og ubegrænset trafik, men til gengæld kan du kun vælge WordPress i deres 1-Click-Installation. Dandomain.dk er lidt dyrere end de andre, men du har mulighed for at ringe og få support i telefonen, hvilket du ikke kan med de to andre udbydere.

Stabilitet og sikkerhed skal være i top

For dig, som blogger, er det vigtigt med et stabilt webhotel, hvor sikkerheden er høj, så din blog ikke går ned eller bliver udsat for hackerangreb. Alle tre danske webhotel-udbydere kan tilbyde dig en god og sikker løsning, så det er op til dig og dine behov, hvad du vælger, og hvor meget du er villig til at betale for det.

Valg af Unoeuro som webhotel

Vælger du den billigste løsning hos Unoeuro, så får du et stabilt og professionelt webhotel, og basispakken vil være nok – i hvert fald i begyndelsen. Du starter med at tjekke, om dit domænenavn er ledigt, og det kan du nemt på Unoeuro.coms hjemmeside. Når du har fået grønt lys, så kan du gå videre og bestille webhotel og domæne til en samlet pris på 335 kr. inklusiv oprettelse. Domænet skal godkendes hos DK Hostmaster, men der går maksimalt 24 timer.

1-Click-Installation gør det nemt

Derefter kan du nemt installere et CMS-system med 1-Click-Installation. Du kan bl.a. vælge mellem WordPress, Drupal, Joomla, Mageto, OpenCart, Concrete5 og Typo3. WordPress er meget populært og er meget velegnet til at lave en blog, men Drupal giver dig også mange flotte muligheder. Du behøver ikke at have teknisk indsigt med WordPress, for du skal blot indtaste få oplysninger som email og password, og så installerer programmet sig selv. Dernæst er du klar til at arbejde med designet og indholdet på din blog. Hos Unoeuro kan du altid få support via email eller chat, når du har brug for det. Du kan desuden få et gratis SSL-certifikat, som er med til at øge sikkerheden på din blog.