Inspiration til blogs

Tjen penge på at blogge

Kan man tjene penge på sin blog? Det korte svar er, ja, det kan man! Der er flere forskellige former at tjene penge på med en blog. Den mest kendte – og udbredte er nok at benytte sig af Affiliated marketing. Affiliated marketing går kort fortalt ud på at du bliver betalt for at reklamere for en annoncørs produkt på din blog. Hver gang nogen reagerer på din reklame med en handling – det kan være lige fra at købe et produkt til fx at like et opslag på FB, så får du en lille kommission for det. Mange bruger Google AdSense til dette formål. Er du ny indenfor branchen, er det dog tilrådeligt at informere sig grundigt først, for der findes flere muligheder foruden AdSense.

 

Som nybegynder er det også tilrådeligt at sortere den information, du finder på nettet om Affiliated marketing, for det er ikke alle, som lover millioner, der også reelt giver dem i fortjeneste, når det kommer til stykket. Derfor er det bedste råd, at du bruger din fornuft! Det kan være hårdt at starte op, og mange kender til fænomenet med at sidde i timevis foran computerskærmen og kæmme et hav af informationer igennem. Man når til et punkt, hvor man bare ikke kan rumme mere information og er nødt til at fokusere på noget andet. Et fif er at gå en god tur – helst i naturen. Det at lave noget andet og få noget frisk luft ned i lungerne, hjælper os ofte med at komme videre med vores projekt eller arbejde. Men husk noget godt fodtøj til turen. Sko fra Vagabond er et fornuftigt valg
hvis du skal ud i naturen for at blive luftet lidt og derved få dine tanker på plads igen. Derefter vil det være nemmere for dig at være selektiv med al den information, du skal håndtere.

Lav selv et digitalt produkt

 

Mere erfarende blogger får ofte stillet det kendte spørgsmål: Kan man tjene penge på at blogge? Og det kan man rent faktisk. Foruden Affiliated marketing er der også andre muligheder. Såsom sponsorerede indlæg. Det går ud på fx at kontakte en virksomhed – det kan være nogen som arbejder med det, din niche omhandler, eller måske noget helt andet, og så tilbyde dem et blogindlæg om deres firma, produkter eller hvad I nu bliver enige om på din blog, som de så skal betale for. Ulempen her er, at du skal have en blog med rigtig mange læsere før at det reelt interesserer nogen at betale dig for at blive nævnt på din side. Det bliver også mere og mere populært selv at sælge et digitalt produkt på bloggen. Det kan fx være en E-bog, et kursus eller noget helt tredje, som du selv kan se, der er salgsmuligheder i. Hvad det at tjene penge på at blogge angår, er det næsten kun din egen fantasi, der kan sætte grænsen. Dog er det de færreste, der tjener kassen på det; men det hænder da.