Lav en blog

Sådan opretter du en blog i WordPress

Drømmer du om at starte din egen blog, så er en WordPress blog et oplagt valg, fordi det er et meget brugervenligt CMS-system, og du behøver dermed ikke at have teknisk viden eller kendskab til kodning.

Blognavn og domæne

Det første, du skal gøre, er at vælge et blognavn, så det er vigtigt, at du er afklaret omkring, hvilket emne du gerne vil skrive om. Find gerne på et blognavn, som både beskriver præcist, hvad din blog handler om, og som samtidig er unikt. Du kan f.eks. anvende søgeordsanalyse for at finde frem til et blognavn. Dernæst skal du købe et domæne (URL), og du kan f.eks. tjekke hos Unoeuro.com, om domænet er ledigt. Fordelen ved at vælge Unoeuro.com,når du skal købe domæne og webhotel er, at det er professionelt, stabilt og billigt. Du kan vælge mellem Basic, Suite og Pro alt efter dine behov, og det koster henholdsvis 2,5 euro, 5,0 euro og 12,50 euro per måned. Basic-pakken er populær og som regel nok for de fleste, men hvis du har brug for mere plads, kan du altid opgradere til en af de andre pakker. Bestillingen foretages nemt online via Unoeuro.com, og du betaler for et år ad gangen. Inklusiv oprettelse koster det første år ca. 335 kr.

Nem installation af WordPress

Selve installationen af WordPress foregår nemt ved, at du blot logger ind og klikker på 1-Click-Installationen. Dernæst indtaster du administrators email og password, og så skal du vælge det. sprog, som ønsker. Efterfølgende installeres WordPress automatisk, og så skal domænet godkendes af DK Hostmaster, men det går som regel stærkt (op til 24 timer).

Design af din blog

Så er du klar til at vælge et design til din WordPress blog. Du kan vælge mellem hundredvis af gratis temaer, og du kan også vælge at betale for et alt efter din smag. I kontrolpanelet kan du foretage en række indstillinger for at tilpasse din blog efter dine behov som blogger. Her kan du også downloade forskellige plugins, som er nyttige f.eks. til SEO – søgemaskineoptimering, eller hvis du gerne vil have integration af dine sociale medieprofiler, så kan du tilføje ikoner til sociale medier på din blog. Du kan selv oprette en navigtionsmenu, og du kan anvende forskellige widgets til at give din blog et personligt præg. Du kan desuden tilføje sikkerhedsindstillinger og lave opsætning af backup.

Planlæg udgivelsen af dine blogindlæg og tillad respons

I WordPress kan du skrive din blogindlæg på forhånd, og så kan du selv bestemme tidspunktet for, hvornår de skal udgives. Det gør det nemt for dig at have en blog – og i de perioder hvor du har travlt. Du kan desuden styre, om du ønsker at godkende andres kommentarer, før de bliver synlige på bloggen, hvilket kan være en fordel, hvis nogen skriver noget, du ikke bryder dig om skal offentliggøres. Du kan også blokere brugere. Men generelt kan det anbefales at lade folk kommentere på dine blogindlæg for derved at skabe større interaktion og trafik på din blog.