Content på bloggen

Sådan kommer du i gang med at blogge

Vil du gerne i gang med at blogge, så er der her nogle tips til, hvordan du kommer i gang. Først skal du have afklaret, hvad det er, du ønsker at blogge om. Med en blog kan du skrive om noget, du brænder for, og samtidig sætte dit eget personlige præg på hvert eneste blogindlæg. Er du vild med at rejse, så kan du starte en rejseblog. Går du op i boligindretning eller skønhed og mode, som bloggeren Emily Salomon gør, så kan du skrive med udgangspunkt i din egen smag og præferencer. Generelt kan det anbefales at holde sig til et enkelt emne som fx boligindretning eller rejser, så ikke dine læsere bliver forvirret over, at du skriver om alt muligt.

Del erfaringer og tillad læser-kommentarer

Din målgruppe er selvsagt dem, som interesserer sig for de emner, du skriver om. På din blog kan du dele personlige oplevelser eller ekspertviden, du har, inden for et bestemt område. Du bør altid give dine læsere mulighed for at kommentere på dine blogindlæg, fordi det skaber dialog og debat, og det engagerer læserne, at de kan interagere med dig. Du bør også tilføje ikoner, så læserne kan dele og like dine blogindlæg på eksempelvis og andre sociale medier.

Din blog er dit rum

Husk på, at din blog er dit personlige rum. Det er en slags virtuel dagligstue, som du inviterer læserne ind i. Vælg derfor et tema og design, som matcher indholdet. På din blog er det dine regler, som gælder, og du er i din gode ret til at slette kommentarer eller blokere brugere, som ikke respekterer dit regelsæt som fx en god omgangstone.