Inspiration til blogs

Sådan kommer du igennem skriveblokade

Det er normalt at opleve skriveblokade en gang imellem, når du har en blog. Derfor tænkte vi, at det var en god ide at komme med tips og tricks til at komme igennem “writer’s block”, som det også hedder på engelsk.

Skriv dig vej ud af skriveblokade

Et af de bedste råd til at komme over en skriveblokade er at sætte sig til at skrive. Så tænker du måske “flot kloge Åge”, men det virker faktisk. De fleste har flere forskellige skriveprojekter i gang, og du kan komme igennem en skriveblokade ved at flytte fokus.

Lad os sige, at du sidder og skal skrive om arkitekturen og indretningen af Operahuset i København, og du bare ikke kan komme i gang. I stedet kan du tage fat i et projekt, som muligvis er nemmere. Hvis du arbejder med indretning og arkitektur, kan du fx skrive om indretning med tapeter og bruge eksempler som Familietapeter.dk.

Når du begynder din kreative proces ved at skrive om tapeter, belysning, farver eller noget helt fjerde, er du ikke længere gået i stå. Derfor vil du ofte opleve at skriveblokaden er væk, når du vender tilbage til den anden opgave.

Undgå at presse dig selv alt for meget

Det kan hjælpe at vide, at selv de bedste oplever skriveblokade. Harry Potter forfatter J.K. Rowling har flere gange udtalt sig om skriveblokade. Den britiske forfatter har for nylig udgivet en ny bog med titlen “The Ickabog“, og det projekt har taget sin tid.

Rowling har i forbindelse med lanceringen udtalt, at projektet har ligget på loftet i et årti, og det er et glimrende eksempel på, at du skal undgå at presse dig selv i forbindelse med skrivningen. Måske har du ikke tid til at lade projekterne ligge i flere år, men alligevel er det stadigvæk vigtigt at huske på faktorer, som kan føre til skriveblokaden til at starte med.

Hvis du føler dig under pres, kan det gøre dig stresset, og det kan danne blokaden til at starte med. Undgå derfor gerne at presse dig alt for meget med skrivningen. Husk at nyde processen.