Inspiration til blogs

Lav din egen blog om boligindretning

Elsker du at skrive, samt ikke mindst dele dine tanker med omverdenen? Og har du en eller flere store hobbyer som du brænder for? Så hvorfor ikke kombinere disse ting? Det kan du let gøre ved at starte en blog på internettet! Her kan du skrive om alt det du brænder for ved din hobby, og på den måde gøre dine læsere klogere på emnet. Læs med i denne artikel, og få gode råd til hvordan du kommer i gang med din blog.

Din blog skal gøre folk nysgerrige og klogere

Kender du det med at du smutter forbi Google, og søger efter noget du undrer dig over. Du håber helt sikkert at få svar på dine spørgsmål, og ofte får du det også. Måske går du rundt med svar på nogle af de spørgsmål, som andre folk går og stiller sig selv til dagligt. Og måske er der endnu ikke noget indhold på internettet om emnet. Det bør du udnytte, og du gør det lettest ved at lave en blog om emnet.

Find din niche

Forestil dig at du er helt vild med boligindretning, og ved en masse om dette. Hvorfor ikke lave en blog om det? Efter lidt research finder du dog ud af, at der er masser af andre bloggere der allerede skriver om emnet. Find derfor din egen niche. Måske ved du en masse om Spejle og billedrammer, og kan skrive et godt blogindlæg om det. Spørg altid dig selv om hvilke ting andre mennesker måske ville vide mere om vedrørende dette niche-emne. Dit blogindlæg skal gerne gøre dine læsere klogere på emnet.

Det tekniske omkring din blog

Nu hvor du har fundet frem til din egen blogs niche, som gerne skulle tage udgangspunkt i din hobby, og det du brænder for, så er det tid til det rent tekniske. For nu skal bloggen rent praktisk oprettes på internettet. Hvis du aldrig har gjort det før, så kan det godt lyde ret indviklet. Men det er det faktisk ikke.

I udgangspunktet skal du nemlig blot oprette dig på et blog-netværk, eller købe dit eget domæne og webhotel. Du kan overveje følgende:

  • Blog-netværk: Du kan let og elegant oprette en blog på et af de store blog-netværk. Blogger.com er vel nok det største lige pt. Det er let og enkelt, og du kan i princippet være oppe at køre på et par timer.
  • Eget domæne og webhotel: Denne løsning er lidt mere indviklet. Her køber du dit eget domæne, samt ikke mindst webhotel. De fleste udbydere tilbyder i dag den såkaldte 1-click installation, og på den måde kan du benytte dig af populære systemer som WordPress, Drupal og Joomla. Forvent at denne løsning tager lidt længere tid før du har den oppe at køre.